10 Mayıs 2019 Cuma

Odun Ateşinde Zeytinyağlı Pişi

Odun Ateşinde Zeytinyağlı Pişi


Hazırlanışı  Un,tuz,bir kaşık şeker,bir çay bardağı zeytinyağı.su,maya ve susam. 1 saat bekleniyor.Hamur kendine geliyor.Hamur kabarıyor,odun ateşi yakılıyor. zeytinyağı ısındığı zaman pişi ve çökelekli pişi kızarmış yağa atılıyor. İzmir'de yapılan hamur işine pişi deniliyor. lezzetli yemesi güzel oluyor. Kandillerde yapılır ve dağıtılır. Hazır ekmek hamurundan da oluyor.Tarif Annem


Çok lezzetli zeytinyağlı pişi


Zeytinyağlı pişi


Odun ateşinde pişi 


Odun Ateşinde Zeytinyağlı Pişi


 Zeytinyağlı Pişi


Yapılması kolay zeytinyağlı pişi


Odun Ateşinde Zeytinyağlı Pişi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder