8 Haziran 2019 Cumartesi

Kenger Otu ve Tohumu

Kenger Otu ve Tohumu


Latince Gundelia tournefortii Doğada kendiliğinden çıkan 40-50 cm boyu olan çok dikenli bitkidir.Kenger taze dalları soyularak yenir. kenger sakızı' nın faydaları vardır.Yaprakları dikenlidir.


Doğada kendiliğinden çıkan bir bitkidir.


Kenger otundan yemek, tohumundan kahve ve dallarındaki sıvıdan sakız
elde edilir


Ülkemizde yetiştiği yerler ise Orta, Doğu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz  Kenger, yüksek yerlerde dağların sarp kayalık bölgelerinde kendiliğinden yetişen dikenli ve şifalı bir bitkidir. Kurak iklimi sever.



Kenger genellikle taze dallarının kabukları soyularak tüketilir. Gövdenin kesilmesi ile çıkan sütten kenger sakızı yapılır


Kenger otu Tohumundan kahve üretilir.


Kenger otu ve Tohumu


Kenger tohumu rüzgarla çevreye dağılır


Kenger otunun tohumlarını kuşlar tarafından yenir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder