Kenger Otu ve Tohumu
Latince Gundelia tournefortii Doğada kendiliğinden çıkan 40-50 cm boyu olan çok dikenli bitkidir.Kenger taze dalları soyularak yenir. kenger sakızı' nın faydaları vardır.Yaprakları dikenlidir.
Doğada kendiliğinden çıkan bir bitkidir.
Kenger otundan yemek, tohumundan kahve ve dallarındaki sıvıdan sakız
elde edilir
Ülkemizde yetiştiği yerler ise Orta, Doğu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz Kenger, yüksek yerlerde dağların sarp kayalık bölgelerinde kendiliğinden yetişen dikenli ve şifalı bir bitkidir. Kurak iklimi sever.
Kenger genellikle taze dallarının kabukları soyularak tüketilir. Gövdenin kesilmesi ile çıkan sütten kenger sakızı yapılır
Kenger otu Tohumundan kahve üretilir.
Kenger otu ve Tohumu
Kenger tohumu rüzgarla çevreye dağılır
Kenger otunun tohumlarını kuşlar tarafından yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder